Velkommen til stedet, hvor uld og strik er i centrum. Gratis forsendelse :)

Vask og vedligeholdelse af uld

Uld (og silke) er en proteinopbygget fiber. Almindelig vaskepulver er proteinnedbrydende, fordi det skal opløse/fjerne proteinindeholdig snavs (fx blod og æg). Det er derfor vigtigt, at man ALTID bruger særlig specialsæbe til uld eller silke (fx Woolite) til at vaske sine uld eller silketing i.

Det er min erfaring, at man sagtens kan centrifugere ulden kraftigt (ihvertfald mine varer), BARE MAN TAGER ULDEN UD MED DET SAMME EFTER CENTRIFUGERING! Ulden må ALDRIG ligge i maskinen efter endt centrifugering, for det kan godt føre til let fixering (fastholdelse) af folder.

Vask i hånden

Vask i hånden er altid det sikreste. Uld kan tåle høj temperatur, men det tåler ikke varme- eller kuldechok – fx hurtige skift fra varmt til koldt vand. Chok-behandling vil få ulden til at filtre (men for meget sæbe og for meget bevægelse kan også spille ind). Heldigvis er vaskemaskinens uldprogram indrettet således, at den indtager vandet gradvist med gradvis opvarmning, så ulden ikke udsættet for chok.​

Ej tørretumbles

Uld bør aldrig tørres for hurtigt. Derfor bør uld ikke tørretumbles eller lægges på et varmeapparat.

Liggetørres

Lad din uldting liggetørre på et håndklæde på et bord eller andet plant. Rul eventuelt håndklædet sammen om det udglattede uld. Når ulden er rullet ind i håndklædet tager det længere tid for ulden at tørre, så her er det ok at lægge det sammenrullede uld på et varmeapparat.

Liggetørre i skygge

Lad aldrig uld tørre i solen! Lad uldtøjet liggetørre i skyggen; det har ulden det bedst med, fordi det går langsommere og beskytter farven.

Pres rigelig med damp 110 grader

Ved presning bruges gerne masser af damp! Hvis ulden er blandet med akryl, må du ikke bruge højere gader end denne ene prik står for.

Pres rigelig med damp 150 grader

Ved presning bruges gerne masser af damp! Ren uld og silke (uden syntetisk iblandet fibre) kan tåle høje grader. Under presning kan man ‘manipulere’ med faconen, dvs trække eller hive i de områder, som man ønsker skal være smallere eller bredere.

Møl

Møl er uldens værste fjende! Møl elsker snavset uldtøj og fred og ro. Sørg for, at din uld er ren, hvis du skal opbevare det over længere tid. Forstyr også ved at ryste/flytte lidt rundt på uldtøjet.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.