wool care

 
Nordic Knit Wash and maintenance

Uld (og silke) er en proteinopbygget fiber. Almindelig vaskepulver er proteinnedbrydende, fordi det skal opløse/fjerne proteinindeholdig snavs (fx blod og æg). Det er derfor vigtigt, at man altid bruger særlig specialsæbe til uld eller silke (fx Woolite) til at vaske sine uld- eller silketing i.

Mine produkter er altid nyvaskede, når kunden modtager dem; du kan altså roligt tage produktet i brug lige efter køb.

NordicKnit_WashingLabel_Handwash

Handwash

Vask i hånden er altid det sikreste. Uld kan tåle høj temperatur, men det tåler ikke varme- eller kuldeshock; altså hurtigt skift fra varmt til koldt vand (or vice versa). Chok-behandling vil få ulden til at filtre (men for meget sæbe og for meget bevægelse kan også spille ind). Heldigvis er vaskemaskinens uldprogram indrettet således, at den indtager vandet gradvist med gradvis opvarmning, så ulden ikke udsættes for chok.

NordicKnit_WashingLabel_IronLow

Iron on Low Heat - 110 Degrees

Ved presning bruges gerne masser af damp! Hvis ulden er blandet med akryl, må du ikke bruge højere grader endenne prik står for (110 grader).

NordicKnit_WashingLabel_IronMedium

Iron on Low Heat - 150 Degrees

Ved presning bruges gerne masser af damp! Ren uld og silke (uden syntetiske fibre iblandet) kan tåle høje grader. Under presning kan man ‘manipulere’ med faconen, dvs trække eller hive i de områder, som man ønsker skal være smallere eller bredere.

NordicKnit_WashingLabel_Shade

Dry in Shade

NordicKnit_WashingLabel_DryFlat

Liggetørres

Lad din uldting liggetørre på et håndklæde på fx et bord eller andet plant. Rul eventuelt håndklædet sammen om det udglattede uld. Når ulden er rullet ind i håndklædet tager det længere tid for ulden at tørre, så her det ok at lægge det sammenrullede uld på et varmeapparat.

NordicKnit_WashingLabel_NoTumbleDry

Do not tumble dry

Uld bør aldrig tørre for hurtigt. Derfor bør uld ikke tørretumbles eller lægges på et varmeapparat.